MUĞLA / KÖYCEĞİZ - Şehit Burak Erdi Uysal Ortaokulu

Haz

2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesiyle öğrencilerimiz de karnelerine kavuştu. Öğrenci ve öğretmenlerimize iyi bir yaz tatili diliyor ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının çok başarılı ve mutlu bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

Haz

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz okul gezimizi tamamladık. Sultaniye kaplıcaları, Kaunos Antik Kenti ve Dalyan istikametinde oluşan rotamız boyunca öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendi. Öğrencilerimiz yaşadığı çevrenin kültürel miraslarını, doğal güzelliklerini yerinde görerek inceleme fırsatı buldular. Günübirlik düzenlediğimiz okul gezimiz belirlenen noktaların gezilmesinin ardından tekrar okula dönüş yapılarak tamamlanmıştır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okul bahçemizde öğrencilerimizin gösteri, şiir ve oyunları ile kutlandı. Ülkemizin 6 Şubat tarihinde yaşamış olduğu deprem felaketini unutmamak adına ilkokul öğrencilerimizin sunmuş olduğu bir gösteri de yapıldı. Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törenimiz sona erdikten sonra Köyceğiz Belediyesi Kulak Mesire alanında okul kermesi yapıldı.

Nis

06.04.2023 tarihinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından okulumuzda Okul Sağlığı denetimi gerçekleştirilmiş olup okulumuz denetlemeden başarıyla geçmiştir.

KÜTÜPHANELER KİTAPLARIN EVİDİR.

Mrt

Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında öğrencilerimizin tiyatroyla tanıştırılması ve tiyatronun sevdirilmesi amacıyla Geleneksel Türk Tiyarosu'nun güzide eserlerinden ''Karagöz'ün Cehaleti'' okulumuzun çok amaçlı salonunda sergilendi. Öğrencilerimizin çok eğlendiği etkinlikte tiyatronun sevdirilmesi yolunda güzel bir adım atılmış oldu. Bu vesileyle Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyor tiyatro ekibi üyeleri Zafer KAYA, Nuri YİĞİT ve Gülnihal DEMİR'e teşekkür ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Çanakkale ruhu şiir ve gösterilerle yaşatıldı. Öğrencilerimizin okuduğu şiirler ve korolarla Çanakkale Zaferi yüreklerde hâlâ taze tutuluyor. Zaferin kazanılmasında askerlerimizin göstermiş olduğu fedakarlığı hissetmek amacıyla tören sonunda velilerimizin hazırlamış olduğu hoşaf ve ekmek öğrencilerimize dağıtıldı.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü öğrencilerimizin gösteri ve şiirleriyle kutlandı. İstiklâl Marşı'mızın önemini çocuklarımıza anlatmak için çok değerli bir gün olan 12 Mart'ta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da anıldı. Milli şairimizi rahmetle yâd ediyoruz.

Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın.